Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden
 
Geschiedenis  
 

Zoals jullie wel zullen weten bestaat C.V. d'n Hooibaarg al heel wat jaren. Vanaf het begin dat deze vereniging opgericht werd reden ze al mee voor de eerste plaats bij de grote wagens. Maar halverwegen de jaren negentig is de animo om een grote wagen te bouwen afgenomen, toen is de vereniging mee gaan doen met de grote groepen in de optocht. Waar ook verschillende 1ste prijzen in de wacht zijn gesleept. MAAR!!!!!! sinds 2000 is er weer nieuw leven in de vereniging geblazen, dit kwam omdat er een jonge en frisse groep opstond om weer een grote wagen te gaan bouwen onder de naam CV DUN HOOIBAARG. Hieruit volgde tot nu toe de volgende wagens die hieronder genoemd worden.

 

2001 De Zwaan

 

4de plaats rijsbergen

 Deze wagen ging over een van de oude kenmerken van Rijsbergen, cafe/zaal de Zwaan dat afgebroken zou gaan worden. Voorop de wagen reed een bulldozer tegen De Zwaan op, om het te gaan slopen hierbij stonden ook nog wat bouwvakkers. Achter en naast de wagen werden activiteiten uitgebeeld, die er vroeger allemaal werden gedaan in de 'Zwaan'. Zoals: het cafe waar Patrik Damen (verkleed als Ria) vrolijk de laatste glazen vol goot voor twee kaartende oude mannen, de vogelvriend, het pannenkoekenhuis, de dansschool. Achter de Zwaan(wagen) was ook nog een Bioscoop gebouwd waar een verliefd stelletje en een eeuwige vrijgezel zaten.

 

2002 We gaon ut 44

3 de plaats rijsbergen

Het motto van carnaval dit jaar was 'We gaon ut 44' en er werd besloten hierover dit jaar een wagen te gaan maken. Voorop de wagen kwam de politie te zitten. Over het ene wiel werd er een bierpul gemaakt, dat spreekt natuurlijk al voorzich wat dat met carnaval heeft te maken. Maar aan de andere kant kwam een speed boot. Dit was voor de meeste onduidelijk, maar dit moest een wagentje van de kinderoptocht uitbeelden die de 1e prijs hadden gewonnen bij de kinderoptocht dus die waren het ook aan het 44. De bedoeling was ook om de carnaval in Rijsbergen uit te beelden. Twee typische dingen die wij op de wagen uitbeelde waren de 'Bonte Avond' en de '11 van de 11'. Daarboven torende de prins uit gezeteld op een taart. Onder de langgestrekte cape van prins carnaval, kwam nog een cafeetje onderuit waar men het aan het 44 waren. Achter dit cafe reed een bed met twee zusters en in dat bed lag iemand die het al ge44 had. Met deze wagen is in de optocht van 2002 wel de 3de plaats behaald. Zeer goed gedaan jongens. Dit is zeer goed voor het tweede jaar.

 

2003 Ut gymzaoltje mot er ut want ut Ryserf slaot zyn vleugels uit

 

Publieksprijs Rijsbergen
3de plaats Rijsbergen

In dit jaar werd er bekend dat er weer wat verandering in Rijsbergen doorgevoerd zouden worden, het gymzaaltje moest namelijk plek gaan maken voor de uitbreiding van het Rijserf. Deze aanpassing werd op een ludieke wijze uitgebeeld op de wagen. Voorop de wagen was een half gesloopte(open) gymzaal zichtbaar waar de ouderen in aan het sporten waren. En tergelijke tijd waren er al een opa en oma aan het overvliegen van het oude Rijserf naar de gymzaal. Hier achter volgden ook nog een helikopter die hun bagage meenam.

 

2004 D?n Hooibaarg goat spreukw??rdeluk dun b??t in

 

Publieksprijs Rijsbergen
2de plaats Rijsbergen
3de plaats Breda

Op de wagen van dit jaar werden een groot aantal spreekwoorden uitgebeeld het begon al met het titelbord, waar een speld in de hooibaarg werd gezocht. Voor op de wagen hadden de wolken de wind van veuren. op deze wolk zaten een zon en een maan op de wip. Achter deze wolk verrees een huis waarin een hele hoop spreekwoorden zaten waaronder de volgende: ?de tijd vliegt?(een te snel lopen de tijd), ?in de kerk geboren zijn?(open deur), ?horen, zien en zwijgen?(3 aopjes), ?geel en groen zien?(glas in lood ramen), ?Uit je dak gaan?(een kop die uit het dak kwam). Zo volgde er ook nog een hoop spreekwoorden achter op de wagen:?achter het net vissen?,?de appel valt niet ver van de boom? ?zo blind als een mol?, ?de beste stuurlui staan aan wal?. En rond de wagen werden nog veel meer spreekwoorden uitgebeeld. Dit jaar werd er ook voor het eerst weer in Breda meegedaan, wat in totaal tot een mooi aantal prijzen leiden voor beide optochten(1, 2 en 3)

 

2005 De zigeuners van dun Hooibaarg mee leut op dun kermis

3de plaats Rijsbergen
5de plaats Breda

Na lang beraad van de bouwcommissie werd er dit jaar besloten om een wagen over zigeuners te maken. Deze wagen bestond eigenlijk uit een grote ouderwetse woonwagen met alle atributen van een zigeuner kermis er op. Deze wagen werd getrokken door ezel en eindigde met een sterkste man op het achterste balkon die een kanon met een levende kanonskogel vooruit trok. Op de wagen stonden ook nog een reuzenrad en een draaimolen met een clown en een waarzegster er boven op.

 

2006 Dun Hooibaarg Draajt deur op dun Boerderij

Publieksprijs Rijsbergen
3de plaats Rijsbergen

In het jaar 2006 was het motto in Rijsbergen We Draaje Ammul Deur". Een ander vaststaand feit is dat Rijsbergen vaak (al dan niet terecht) geassocieerd wordt met het boerenleven. Pak deze twee feiten bijeen en maak er een goede mix van en het idee/ontwerp van onze carnavalswagen 2006 is geboren, Dun Hooibaarg Draaijt Deur op dun Boerderij.

 

2007 Dur zit muziek in onze bol

1ste plaats rijsbergen

Dit jaar is er besloten het motto “Dur zit Muziek in” te combineren met het maken van een wereldse wagen. Het resultaat was een wagen met als thema “Dur zit muziek in onze bol” met muzieksoorten gerelateerd aan diverse landen. De voorstelling werd geopend met klassieke muziek, aansluitend volgde er een gospelkoor wat het publiek van de nodige Halleluja-klanken ten gehore bracht. Daarna begon de praalwagen met voorop Pavarotti, en er naast uit “Down-Under” (Australië)een Kangoeroe met in zijn buidel een Aboriginal die de didgeridoo bespeelt. Verder bevonden zich op de Praalwagen de King Elvis uit de United States, een dansende Spaanse señorita bovenop de wereldbol, een Schot die in zijn kilt de Schotse folklore op de doedelzak bespeeld. Een typisch Hollands tafereel kon natuurlijk niet ontbreken, het draaiorgel wat aangeslingerd wordt door een marskramer. De muzikale parade wordt afgesloten door een fakir uit het Midden-Oosten die met zijn fluit een slang bezweert. Eén en ander wordt afgesloten door de Kozakken die de Russische dans en muziek ten tonele zullen brengen. En zoals als ook al hierboven beschreven staat hebben we met deze wagen de 1ste prijs binnen gesleept wat zeker tot in de late uurtjes is gevierd.

2008 Tis nie niks, ut Resbaargs nieuws

 

1ste plaats Rijsbergen
Publieksprijs Rijsbergen
Tis nie niks, tis zeker nie niks die optocht in het Aopelaand. Om de belofte van de prins uit 2007 nog enigszins te rechtvaardigen hebben wij het idee opgepakt een carnavalswagen te bouwen over de lokale nieuwsberichten van het afgelopen jaar met als titel:Tis nie niks, ut Resbaargs nieuws. Enkele postbodes openen de nieuwspresentatie met het nieuwsbericht van onze wagen. Een groep lopende krantenkoppen volgen met enkele nieuwsberichten van het afgelopen jaar. De nieuwsberichten op de wagen rollen uit de drukpers waarop de hele wagen gesitueerd is. De voorpagina wordt in beslag genomen door een Aopelaandse aap die het carnavalsnieuws uitbeeldt. Vervolgens ziet u de postbode die de krant in het dorp bezorgd. Rond de drukpers bevinden zich de nodige papierrollen, verfbussen en hydraulicaslangen. De persfotograaf boven op de wagen maakt de mooiste kiekjes voor bij de nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten vinden we terug aan weerzijden van de wagen met een bijpassen de ‘‘foto’. De reporter op de achterzijde geeft op locatie verslag van het allerlaatste nieuws. Ook vinden we hier de eindredacteur die op zijn typemachine de laatste hand legt aan een vers artikel. De afsluiter is de postauto die ervoor zorgt dat alle gezinnen in het buitengebied ook hun krant bezorgd krijgen.   
 
2009 Wij gaan erop uit en da zien we gèrruh
1e Prijs Rijsbergen
Publieksprijs Rijsbergen
Dit jaar was het thema Da zien we Gère. En wat wij heel gère zien is op vakantie gaan vandaar dat deze wagen de titel “Wij gaan erop uit en da zien we gérruh!” kreeg Op deze wagen vol met beweging is ondermeer een vliegtuig met 2 passagiers, welke op de grond werden ondersteund door stewardessen. Deze passagiers zweven op de wolken in de Hooibaarg èèrlines. Tevens op de wagen 2 sportieve reizigers, op de fiets door het regenachtige Nederland. Opa en Oma gaan ook al op vakantie maar toch lekker met de auto. Achter op de wagen is te zien hoe een rastaman met zijn oude volkswagen busje er op uit trekt. Ook twee andere voertuigen, de motor en de trein zijn vertegenwoordigt in deze wagen
2010 We staan te kijk in het 11enrijk

1ste Plaats Rijsbergen

Publieksprijs Rijsbergen

Dit jaar werd er wat meer afgeweken van het motto (van bienustebuite tot achterstuveure), deze wagen stond in het thema van sprookjes. Het sprookjesachtige winterweer was misschien niet ideaal, maar zag er toch mooi uit met deze wagen. Blikvanger op de wagen gelijk de 2-koppige draak met gifgroene schubben. Daarboven de vrouwelijke elf, en daarboven weer de elvenkoning. De koning van de elfjes die overal op en rond de wagen liepen en verstopt zaten. Een groep elfjes voor de wagen, een stel op schommels in de boom en 3 hoog boven in de boom. Achterop de wagen zat de mannelijke elf op een grote blauwe mier. Tussendoor de takken van de boom. Overal op de wagen zijn ogen te zien, die het publiek van alle kanten aankijken. Achter de grote boom nog een kleinere boom met paddestoelen en muziekmakende kikkers. Uiteindelijk werd er een 1e plaats behaald, en tevens een publieksprijs. Maar net zo belangrijk waren de mooie reacties van omstaanders.

2011 Iedereen mag ut horen, tis feest tussen ons ooren

In 2001 de eerste wagen met ‘de Zwaan’, in 2011 de 11e wagen dus een jubileum voor deze bouwploeg. De wagen kon dus over maar 1 ding gaan: Feest voor CV dun Hooibaarg. Dit hebben we dit jaar ook uitproberen te beelden met een grote taart met bakker in het midden. Op deze taart staan ook 11 levende kaarsjes. De taart wordt voorop opgegeten door een meisje en de clown en boef zorgen voor plezier. Hierboven en naast de bakker komt de politie te paard aan aangesneld om de dief te achterhalen. Al met al een geweldig aanzicht waar alle figuren te zien zijn en bewegen. Achter de wagen komt de ijscokar al bij het feest aan. De ijscoman kijkt recht tegen het feestvarken aan. Zoals bij belangrijke gelegenheden komen de 11 majorettes ook tevoorschijn en lopen ze voor de wagen uit. Uiteindelijk werd in een geweldige optocht een 2e prijs behaald met deze prachtwagen.

 
Gebruikers actief in de laatste 5 minuten: